Social Advertising

Praktisch iedereen gebruikt tegenwoordig social media. Dagelijks. Ook jouw potentiële klanten! Met slimme targeting en spetterende advertenties helpen we jou met het kneitergericht bereiken van je doelgroep. Of die nu actief is op Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat of TikTok: onze op maat gesneden campagnes halen maximaal resultaat. Zet social advertising in voor jouw bedrijf!

SAMENWERKEN
MET ART OF ADVERTISING?

Genereer websitebezoekers, leads en conversies

Wat is Social Advertising?

Social Advertising is adverteren op verschillende social mediakanalen. Betaalde social media campagnes geven de mogelijkheid om een specifieke uitgekozen doelgroep te bereiken. Adverteren op social media kan op verschillende sociale netwerken zeer interessant zijn. Denk naast het platform Facebook (Meta) ook eens aan Instagram, Snapchat, TikTok en Pinterest. Wanneer je ons inschakelt bepalen we samen een advertising strategie. In een consult met een expert wordt duidelijk welk platform zich het beste leent om voor jouw bedrijf te adverteren.

Instagram

Met inmiddels 6,6 miljoen gebruikers in Nederland en superveel targeting opties biedt Instagram waardevolle kansen om slim en effectief jouw doelgroep te bereiken.

Facebook

Met 10,3 miljoen gebruikers het grootste sociale media platform van Nederland. De ideale plek om met slimme marketing te adverteren dus!

LinkedIn

Het ultieme platform om zakelijk Nederland te bereiken. Ook jouw B2B-doelgroep bevindt zich onder de meer dan 5 miljoen gebruikers. Wij zorgen dat je hem bereikt.

social media experts

Social advertising uitbesteden?

Voor onze klanten hebben wij ontzettend veel succesvolle campagnes gedraaid op alle grote social media kanalen. Ieder traject begint met het samen kaart brengen van je doelgroep. Welk platform gebruiken jouw (potentiële) klanten? Wat is hun leeftijd? Waar wonen ze? Waar liggen hun interesses? Vervolgens maken we aan de hand van de doelstellingen en het beschikbare budget campagnes op maat. We creëren advertenties die reacties uitlokken, beheren jouw campagne en spelen in op nieuwe kansen met behulp van slimme algoritmes.

Veelgestelde vragen

Vind je antwoord

Wanneer zet je social advertising in?

Wanneer je een concreet plan hebt om online te adverteren kan Social Advertising niet ontbreken. Social advertising valt zowel in de See-, Think- als Do-fase.

Social advertising vs Google Ads wat is het verschil?

Social media biedt de extra mogelijkheid om te targetten op interesses, opleidingen en werkgevers. Google Ads beperkt zich hier tot zoekwoorden en locatie. Ook biedt social advertising de mogelijkheid om te adverteren met banners en beeldend materiaal zoals foto en video. Met behulp van goede content kan de boodschap en merkbeleving overgebracht worden op de potentiële klant.

Wat kost social advertising?

De kosten voor het adverteren op social media bestaan uit twee componenten: advertentiebudget en bureaukosten. In een kort introductiegesprek kunnen wij al een accurate inschatting maken van de kosten en de te verwachten resultaten. Neem vrijblijvend contact op en krijg een offerte op maat.

Welke kanalen zijn het meest geschikt?

Dit verschilt per campagne. Geen bedrijf of doelstelling is gelijk. Daarom zal je bij het opzetten van een goede social advertising campagne altijd moeten kijken wie je doelgroep is en op welk social platform deze te vinden is. Na een kort consult of analyse met één van onze experts weten wij al snel te achterhalen welk platform het best werkt voor jouw bedrijf. Zo kan het zijn dat het voor B2C georiënteerde bedrijven relevanter is om op Tiktok te adverteren en B2B- georiënteerde meer effect heeft op LinkedIn of Facebook.

Is social media adverteren geschikt voor leadgeneratie?

Social Advertising is uitermate geschikt voor leadgeneratie. Door converterend en prikkelend advertentiemateriaal te tonen is de bezoeker snel geneigd om over te gaan op aankoop of het invullen van een formulier. Facebook, Instagram (Meta) en LinkedIn bieden de mogelijkheid tot leadformulieren. Wanneer iemand op je advertentie klikt krijgt deze een vooraf ingevuld formulier welke hij of zij met één klik naar de adverteerder kan sturen.

Maken jullie ook banners en advertentiemateriaal?

Ja! Dat is waar we goed in zijn. Met superstrakke banners en wervend advertentiemateriaal zorgen we voor een onderscheidende en succesvolle social advertising campagne. Na een kort gesprek en analyse van de doelstelling ontwerpen wij banners welke gericht zijn op conversie. Wij zorgen ervoor dat de juiste USP's die leads opleveren worden opgenomen in de banners. Banners zijn ook los te bestellen, neem hiervoor contact op.

Meisje met de parel met bubbelgum