Naar het overzicht
14 apr. 2023
Laatst bijgewerkt op 17 apr. 2023

Instagram formaten 2023: alle post en story afmetingen van Instagram.

Geschreven door: Dirk Schaafsma

Wil je jouw Instagram-game naar een hoger niveau tillen in 2023? Dan is het kennen van de juiste Instagram-formaten natuurlijk essentieel! Maar hoe zat dat ook alweer? Met de voortdurende evolutie van dit populaire sociale media platform, is het belangrijk om bij te blijven met de nieuwste richtlijnen voor post- en story-afmetingen. Of je nu een influencer bent die indruk wil maken op je volgers, een merk dat op zoek is naar een naadloze visuele presentatie, of een social media marketeer die de beste resultaten wil behalen - wij helpen je! In deze blog delen we de actuele Instagram-formaten voor 2023, zodat je jouw posts en stories kunt laten schitteren en je Instagram-profiel kunt optimaliseren voor succes. Ook vertellen we je de mogelijkheden voor social advertising. Zoals adverteren op Snapchat, TikTok of Facebook. Lees verder om alles te ontdekken wat je moet weten over de juiste afmetingen voor Instagram-posts en -stories! In deze blog vind je de volgende onderwerpen:Afmeting Instagram post

Als het gaat om Instagram, is visuele content koning. Maar om ervoor te zorgen dat je posts er optimaal uitzien op Instagram, is het belangrijk om de juiste afmetingen te gebruiken. Het gebruik van de juiste formaten is essentieel om de aantrekkingskracht van je content te vergroten en je berichten professioneel te presenteren. De juiste formaten zie je hieronder staan:
  • Profielfoto: 180x180 in cirkel

  • Vierkante posts: De aanbevolen afmeting is 1080 x 1080 pixels. Dit formaat wordt vaak gebruikt voor foto's en afbeeldingen met een vierkante compositie.

  • Liggende posts: De aanbevolen afmeting is 1080 x 628 pixels. Dit formaat wordt vaak gebruikt voor foto's en afbeeldingen met een breed beeldcompositie.

  • Staande posts: De aanbevolen afmeting is 1080 x 1350 pixels. Dit formaat wordt vaak gebruikt voor foto's en afbeeldingen met een verticale compositie.

  • Instagram Carrousel posts: De aanbevolen afmeting is 1080 x 1080 pixels per afbeelding. Dit formaat stelt je in staat om meerdere afbeeldingen in één post te delen, waarbij gebruikers kunnen vegen om ze allemaal te bekijken.

Afmetingen Instagram story

Instagram Stories zijn een populair en dynamisch onderdeel van de Instagram-ervaring, waarmee je kunt delen wat er in het moment gebeurt. Maar om ervoor te zorgen dat je Stories er optimaal uitzien en de aandacht van je volgers trekken, is het belangrijk om de juiste Story formaten te gebruiken. Voor 2023 zijn de aanbevolen Instagram Story formaten 1080 x 1920 pixels, met een verticale oriëntatie. Dit formaat zorgt ervoor dat je Stories het volledige scherm van een smartphone beslaan en een meeslepende visuele ervaring bieden. Je kunt ook andere creatieve elementen zoals stickers, tekst en interactieve functies toevoegen om je Stories nog boeiender te maken.


Instagram Stories: De aanbevolen afmeting is 1080 x 1920 pixels. Dit formaat wordt vaak gebruikt voor verticale foto's en video's die in een verhaal worden gedeeld.

Instagram Reels formaten

Instagram Reels zijn dé nieuwe manier om je merk te laten stralen op social media. Met korte, pakkende video's van maximaal 30 seconden, kun je je creativiteit de vrije loop laten en je boodschap op een leuke en boeiende manier overbrengen. De afmetingen vind je hieronder:


Instagram Reels: De aanbevolen afmeting is 1080 x 1920 pixels. Dit formaat wordt gebruikt voor korte video's die als een Reel worden gedeeld, vergelijkbaar met TikTok-video's.


Tip: Zorg bij Instagram voor een mooie ‘grid’. Dit is de volgorde van posts op de pagina. Dit zorgt uiteindelijk voor een mooier geheel. Je kunt ook gebruik maken van filters om een mooi geheel te krijgen.

Social Advertising

Wil je de aandacht van je doelgroep trekken en je merk laten schitteren op social media? Dan is social advertising dé manier om dat te doen! Met platforms zoals Snapchat, TikTok en Facebook, heb je eindeloze mogelijkheden om je boodschap op een creatieve en impactvolle manier te delen.Schijnwerpers


Met social advertising kun je jouw merk in de schijnwerpers zetten bij de juiste mensen, op het juiste moment. Of je nu wilt dat jouw advertenties opduiken tussen de grappige TikTok-video's van gebruikers, de kleurrijke snaps op Snapchat, of de nieuwsfeeds van actieve Facebook-gebruikers, social advertising biedt je de kans om je doelgroep te bereiken op de platforms waar ze dagelijks actief zijn.
Target mogelijkheden


Wat social advertising zo krachtig maakt, is de targeting mogelijkheden. Je kunt je advertenties afstemmen op de interesses, demografische kenmerken en gedragingen van je doelgroep, waardoor je je boodschap kunt richten op de mensen die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Het resultaat? Betere resultaten en een hogere return on investment voor je advertentie-uitgaven.
Creativiteit


Maar social advertising is meer dan alleen targeting. Het draait ook om creativiteit en het vertellen van een verhaal. Met de verschillende advertentieformaten en creatieve mogelijkheden op platforms zoals Snapchat, TikTok en Facebook, kun je je merk op een unieke en boeiende manier presenteren. Of het nu gaat om korte en pakkende video's, interactieve advertenties of gepersonaliseerde boodschappen, social advertising stelt je in staat om je merk op een speelse, maar toch professionele manier te laten zien.


Dus waar wacht je nog op? Spring in de wereld van social advertising en laat je merk schitteren op platforms zoals Snapchat, TikTok en Facebook. Het is de perfecte manier om je doelgroep te bereiken, je merk te laten groeien en impact te maken in de wereld van sociale media!Social advertising van Art of Advertising

Bij Art of Advertising begrijpen we de kunst van social advertising als geen ander. We weten dat het niet alleen gaat om het plaatsen van advertenties op platforms zoals Snapchat, TikTok en Facebook, maar om het creëren van echte kunstwerken die de aandacht van je doelgroep grijpen en een blijvende indruk achterlaten. Ons team van creatieve marketingexperts maakt gebruik van de nieuwste trends en technieken om unieke en impactvolle social advertenties te ontwerpen. Van oogverblindende visuals tot pakkende teksten en boeiende storytelling, we zorgen ervoor dat jouw merk opvalt tussen de massa. Wil je meer weten? Lees dan over ons.Wil je onze blogs lezen over social advertising met Snapchat, Facebook of TikTok? klik dan op de links.