Naar het overzicht
20 apr. 2023
Laatst bijgewerkt op 04 mei 2023

Adverteren op LinkedIn, 5-handige tips

Geschreven door: Marwin Iedema

LinkedIn is een sterk platform voor professionele netwerken en biedt ook geweldige mogelijkheden voor jou en je bedrijf. Met meer dan 740 miljoen leden wereldwijd is LinkedIn een waardevol kanaal om je merk, producten of diensten te promoten en in contact te komen met zakelijke professionals. LinkedIn is een perfect onderdeel van de social advertising van jouw bedrijf!


Of je nu een B2B- of B2C-bedrijf bent, adverteren op LinkedIn kan je helpen om je doelgroep effectief te bereiken en je zakelijke doelen te behalen. In deze blog delen we 5 handige tips om succesvol te adverteren op LinkedIn. Ook vertellen we je over LinkedIn automation!  • Tip 1: Definieer je doelgroep met precisie

  • Tip 2: CreĆ«er aantrekkelijke en relevante advertenties

  • Tip 3: Experimenteer

  • Tip 4: Monitor en optimaliseer

  • Tip 5: Conversie tracking en analyse

  • LinkedIn automation

Tip 1: Definieer je doelgroep met precisie

Maak gebruik van gedetailleerde targetingopties ā€“ Een van de grootste voordelen van adverteren op LinkedIn is de uitgebreide targeting mogelijkheden die het platform biedt. Met LinkedIn kun je heel gericht adverteren op basis van verschillende categorieĆ«n, zoals functietitel, bedrijfsnaam, locatie, branche, vaardigheden en opleiding. Zorg er voor dat je hier handig gebruik van maakt, dan raak je alleen degene die je wĆ­l raken! Dan verspil je geen cent van je budget!
Functies en bedrijfsnaam


Richt je advertenties op specifieke functies of bedrijfsnamen om direct de juiste besluitvormers of influencers binnen je doelgroep te bereiken. Dit stelt je in staat om je advertenties aan te passen aan de interesses en behoeften van deze specifieke professionals, wat de kans vergroot dat ze je advertenties zien. En dat is natuurlijk wat je wil.
Locatie, branche en vaardigheden


Je kunt je advertenties ook targeten op basis van locatie, branche en vaardigheden. Hierdoor kun je je richten op een specifieke regio waar je doelgroep zich bevindt, of op een bepaalde branche waarin je wilt adverteren. Daarnaast kun je ook targeten op basis van vaardigheden die relevant zijn voor je producten of diensten, zodat je advertenties alleen worden weergegeven aan professionals die deze vaardigheden bezitten. Wel zo handig.
Opleiding en demografische gegevens


LinkedIn biedt ook de mogelijkheid om te targeten op basis van opleiding en demografische gegevens, zoals leeftijd en geslacht. Dit stelt je in staat om je advertenties te richten op professionals met specifieke opleidingsachtergronden of andere demografische kenmerken die voor jou belangrijk zijn.

Tip 2: Creƫer aantrekkelijke en relevante advertenties

Het creƫren van aantrekkelijke en relevante advertenties is een belangrijk onderdeel om de aandacht van je doelgroep te trekken en ze te motiveren om actie te ondernemen. Hieronder bespreken we enkele tips om effectieve LinkedIn-advertenties te creƫren. Denk hierbij ook weer aan je doelgroep!
Krachtige koppen en pakkende beschrijvingen


Besteed zorg en aandacht aan de koppen en beschrijvingen van je advertenties. Zorg ervoor dat ze krachtig en pakkend zijn, en direct de voordelen of waarde van jouw bedrijf of product aanstippen. Schrijf actief en duidelijk, maak mensen enthousiast!
Visuals


Maak gebruik van visuele elementen, zoals afbeeldingen of video's, om je advertenties aantrekkelijker te maken en de aandacht van je doelgroep te trekken. Denk eraan dat de visuele elementen relevant zijn voor je boodschap en passen bij je merkidentiteit en huisstijl.

Tip 3: Experimenteer

Het hebben van verschillende advertentie-indelingen kan invloed hebben op de effectiviteit van je LinkedIn-advertentiecampagne. Hier staan er een aantal die je enorm gaan helpen.
Sponsored Content


Sponsored Content is een soort advertentie waarbij je content wordt weergegeven in de LinkedIn-newsfeed van je doelgroep. Dit is super effectief om naamsbekendheid te vergroten en betrokkenheid te genereren.
Sponsored InMail


Sponsored InMail is een handige tool waarmee je gepersonaliseerde berichten kunt sturen naar de inbox van je doelgroep. Hierdoor kun je persoonlijke aanbiedingen en uitnodigingen voor evenementen sturen naar je doelgroep. Experimenteer met verschillende berichten en call-to-actions zodat je hier een echte pro in wordt!
Text Ads


Text Ads zijn advertenties die worden weergegeven in de zijbalk van LinkedIn en zijn handig voor snelle boodschappen. Ook hier kun je allerlei verschillende soorten oproepen proberen en uitvinden wat het beste werkt voor jou.

Tip 4: Monitor en optimaliseer je LinkedIn-advertentiecampagne

Het monitoren en optimaliseren van je LinkedIn-advertentiecampagne is van groot belang om ervoor te zorgen dat je campagne effectief blijft en je geen geld weggooit. Soms kan dit nog best lastig zijn dus we leggen nog even uit hoe dit zit.
Monitor je prestaties


Houd nauwlettend in de gaten hoe je advertenties presteren op basis van statistieken, zoals clicks, weergaven, betrokkenheid en conversies. LinkedIn heeft handige analysetools die je kunt gebruiken om alles goed in de gaten te houden.
Optimaliseer je advertenties


Door alles goed in de gaten te houden tijdens het monitoren kun je perfecte advertenties creƫren die voor jou het onderste uit de kan halen.
Budget- en biedingen optimalisatie


LinkedIn biedt verschillende budget- en biedingsopties, zoals dag budgetten, looptijden en biedingsstrategieƫn. Kies dus je momenten en blijf geen geld stoppen in een campagne die niet werkt. Monitor en optimaliseer je budget en biedingen om ervoor te zorgen dat je campagne optimaal presteert en je het meeste haalt uit je advertentie-uitgaven.

Tip 5: Conversie tracking en analyse

Het bijhouden van conversies en het analyseren van de resultaten van je LinkedIn-advertentiecampagne is van essentieel belang om te begrijpen hoe effectief je campagne is en om optimalisatie beslissingen te nemen. Een erg belangrijk onderdeel dus.
Stel conversie tracking in


LinkedIn biedt conversie tracking om de resultaten van je advertenties te meten in termen van gewenste acties, zoals websitebezoeken, aanmeldingen, downloads en aankopen. Dit kun je ā€˜gemakkelijkā€™ instellen via de instructies op de LinkedIn site. Klik op de link om ze te bekijken.
Analyseer je resultaten


Zodra je conversie tracking is ingesteld, kun je de resultaten van je campagne analyseren om inzicht te krijgen in de prestaties. Bekijk de statistieken en rapporten die LinkedIn biedt om te zien hoe je advertenties presteren. Identificeer trends, patronen en kansen voor verbetering van jouw bedrijf!
Optimaliseer op basis van conversies


Gebruik de gegevens van je conversie tracking om je advertenties, doelgroepen en biedingen te optimaliseren op basis van de prestaties van je conversies. Identificeer welke advertenties en doelgroepen de beste resultaten opleveren in termen van conversies en pas je campagne dienovereenkomstig aan. Optimaliseer je advertentie-inhoud, call-to-actions, targeting en biedingen om de conversiepercentages te verhogen en je campagneresultaten te verbeteren.
Test en leer


Experimenteer met verschillende advertentievarianten en doelgroepen om te zien welke combinaties de beste resultaten opleveren in termen van conversies. Voer A/B-testen uit om verschillende elementen van je advertenties te testen, zoals koppen, afbeeldingen, call-to-actions en doelgroep instellingen. Leer van de resultaten van je conversie tracking en creƫer de beste LinkedIn advertenties voor jouw bedrijf!
LinkedIn automation door Art of Advertising


Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van LinkedIn automation-diensten. Met behulp van onze geavanceerde tools en technieken kunnen we LinkedIn-gebruikers en bedrijven helpen bij het automatiseren van hun connectieverzoeken, berichten en interacties. Waardoor jij je LinkedIn-activiteiten kunt stroomlijnen en je zakelijke doelen kunt bereiken.
Recruitment marketing


LinkedIn automation is erg handig voor recruitment marketing. Het stelt ons in staat jouw activiteiten te automatiseren waardoor we samen efficiĆ«nter en effectiever potentiĆ«le kandidaten voor jouw bedrijf kunnen vinden. In een tijd van de ā€˜war on talentā€™ is dit haast onmisbaar.


Ben jij na het lezen van deze blog overtuigd van de kracht van adverteren op LinkedIn en wil je er meer over weten? Neem dan contact met ons op! Wij staan voor je klaar.