Naar het overzicht
21 dec. 2023
Laatst bijgewerkt op 21 dec. 2023

Wat kost SEO? | Hier kun je op rekenen | Art of Advertising

Geschreven door: Dion Kunst

Er is geen standaard antwoord als het om SEO kosten gaat. Wel kunnen we je een indicatie geven: SEO uitbesteden kost tussen de € 200,- en € 5.000, - per maand. Volgens Moz.com, een bekende naam in de SEO wereld, zijn er drie tarieven die SEO bureaus aanhouden. SEO kost volgens hun gemiddeld:


  • Per maand 250 tot 5.000 dollar (180 tot 4500 euro)

  • Per project 500 tot 10.000 dollar (450 tot 9000 euro).

  • Per uur 50 tot 200 dollar (45 tot 180 euro)

Waar zijn deze SEO kosten uit opgebouwd?

Keyword Research:


Kosten voor het onderzoeken en identificeren van relevante zoekwoorden voor de branche.


On-Page Optimalisatie:


Kosten voor het optimaliseren van individuele pagina's op de website, inclusief het gebruik van relevante zoekwoorden in de titels, meta-beschrijvingen, koppen, en content.


Content Creatie


Kosten voor het ontwikkelen van hoogwaardige, relevante en boeiende content die zowel gebruikers als zoekmachines aanspreekt.


Linkbuilding


Kosten voor het verkrijgen van kwalitatieve backlinks van andere websites naar de doelwebsite, wat de autoriteit en geloofwaardigheid kan verbeteren

Technische SEO


Kosten voor het optimaliseren van technische aspecten van de website, zoals laadsnelheid, mobiele optimalisatie, indexeerbaarheid en crawlbaarheid.


Monitoring en Analyse


Kosten voor tools en software om de prestaties van de website te volgen, zoals zoekrangschikkingen, organisch verkeer en conversies.


SEO-audits


Kosten voor periodieke audits om de gezondheid van de website te controleren en mogelijke optimalisatiekansen te identificeren.


Lokale SEO-optimalisatie


Kosten voor het optimaliseren van de website voor lokale zoekopdrachten, inclusief het beheren van lokale vermeldingen en recensies.

SEO Uitbesteden

Je kunt er ook voor kiezen om je SEO uit te besteden. SEO uitbesteden biedt tal van voordelen voor bedrijven die hun online zichtbaarheid willen vergroten. Door experts in te schakelen, profiteer je van gespecialiseerde kennis en ervaring. Bij Art of Advertising begrijpen we dat elke onderneming uniek is. Onze op maat gemaakte SEO-diensten omvatten grondig marktonderzoek, doelgerichte strategieën en continue aanpassingen om topposities in zoekmachines te behouden. Van transparante rapportage tot meetbare resultaten, wij streven ernaar om jouw online aanwezigheid te optimaliseren en duurzame groei te realiseren. Kom hier in contact met ons.