Naar het overzicht
15 dec. 2023
Laatst bijgewerkt op 15 dec. 2023

Wat is Google Display en wat kun je er mee? | Art of Advertising

Geschreven door: Dion Kunst

Google Display stelt jou en andere adverteerders in staat om te adverteren op een wereldwijd netwerk van 35 miljoen websites. En op apps en Google-eigendommen zoals YouTube en Gmail. Met Display-campagnes kunnen bedrijven hun bereik uitbreiden buiten de grenzen van Google Search. In deze blog verkennen we de kracht van Google Display en hoe het adverteerders helpt doelgroepen te bereiken op verschillende platforms. Ontdek de flexibiliteit van Display-campagnes, de integratie van kunstmatige intelligentie, en leer hoe je jouw campagnes optimaliseert voor de beste resultaten.

Hoe Google Display werkt

Het Google Display Network helpt je de juiste doelgroep te vinden door strategisch je boodschap op het juiste moment en de juiste plek aan potentiƫle klanten te tonen. Display-campagnes maken gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om de prestaties te verbeteren:Bieden


Slimme biedstrategieƫn worden aanbevolen op basis van je reclamedoelen. Je kunt echter ervoor kiezen om de voorgestelde biedstrategieƫn niet te gebruiken en handmatig je biedstrategieƫn te selecteren.Betalen voor conversies


Op Display-campagnes met Target CPA-bieden kun je betalen voor conversies in plaats van klikken. Bij het instellen van je campagne ga je naar het gedeelte "Bieden" en selecteer je "Conversies" onder de kop "Betalen voor" in het dropdownmenu.Creaties


Standaard zijn je Display-advertenties responsief, wat betekent dat je verschillende elementen kunt uploaden en dat Google AI de optimale combinatie en grootte bepaalt voor de beschikbare advertentieruimte.Doelgroep targeting


Geoptimaliseerde targeting, standaard voor Display-campagnes, maakt gebruik van informatie zoals trefwoorden op je bestemmingspagina om nieuwe en relevante doelgroepen te bereiken die waarschijnlijk zullen converteren. Als je liever geen geoptimaliseerde targeting gebruikt, kun je een andere vorm van targeting kiezen. (Google, 2023)Wat kun je met Google Display?

Het Google Display Netwerk biedt uitgebreide mogelijkheden, waardoor het belangrijk is om je doelgroep goed te begrijpen. Het sleutelwoord hierbij is 'targeting', en Google biedt verschillende methoden voor targeting:  1. Zoekwoorden Targeting: Vergelijkbaar met zoekcampagnes, gebaseerd op relevante zoekwoorden.

  2. Domein Targeting: Selecteer specifieke domeinnamen om je advertenties weer te geven.

  3. Interesse Targeting: Richt je op individuele interesses, zoals gedefinieerd door Google.

  4. Publiek Targeting (in combinatie met remarketing): Bereik eerder geĆÆdentificeerde doelgroepen, bijvoorbeeld mensen die je website eerder hebben bezocht.

  5. Onderwerp Targeting: Kies een groep websites met een specifiek onderwerp.

  6. Demografie Targeting: Richt je advertenties op specifieke demografische kenmerken, zoals leeftijd en geslacht.


Hoe Kies je de Beste Targeting Methode?


Testen, testen, testen. Experimenteer met verschillende targetingopties en kom er achter welke de beste resultaten opleveren voor jouw campagne. Op deze manier kun je blijven verbeteren.


Wat kost adverteren met Google Display?


Bij het adverteren via Google Display kun je de betalingsmomenten aanpassen aan je campagne:

  1. Zichtbare Vertoningen (CPM): Betaling per 1.000 zichtbare vertoningen, waarbij de advertentie minimaal Ć©Ć©n seconde zichtbaar moet zijn.

  2. Klikken (CPC): Betaling per klik op je advertentie, vergelijkbaar met het CPC-principe bij het zoeknetwerk.

  3. Conversie: Betaling alleen bij daadwerkelijke conversies.


Het flexibele betalingssysteem stelt je in staat om de meest geschikte methode voor jouw campagne te kiezen.


Display ads met Art of Advertising.

Heb je hulp nodig bij het opzetten van een Google Display Campagne of heb je andere vragen over bijvoorbeeld Google Ads of andere marketing vraagstukken? Neem dan hier contact met ons op. Wij staan voor je klaar!