Naar het overzicht
01 mrt. 2023
Laatst bijgewerkt op 01 mrt. 2023

Waarom SEO Teksten laten schrijven?

Geschreven door: Dirk Schaafsma

Als eigenaar van een website weet jij hoe belangrijk het is om hoog te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines. Een effectieve manier om dit te bereiken is door middel van SEO-teksten. Maar wat zijn SEO-teksten precies en waarom zou je deze moeten laten schrijven?

Wat zijn SEO teksten en waarom heb je het nodig?

SEO staat voor Search Engine Optimization, dit betekent dat je jouw website optimaliseert om beter gevonden te worden door veel gebruikte zoekmachines als Google en Bing. Een goede manier om dit te doen is door middel van SEO-teksten. Dit zijn teksten die geoptimaliseerd zijn voor bepaalde keywords (zoekwoorden), waardoor de website hoger in de zoekresultaten verschijnen als mensen op die keywords zoeken.Hoe schrijf je SEO teksten?

SEO teksten schrijf je net iets anders dan ‘gewone’ teksten. Het vergt dan ook de nodige kennis en ervaring. Het gaat namelijk niet alleen om het gebruik van de juiste keywords, maar ook om het schrijven van kwalitatieve, relevante en unieke content. Daarnaast moet je rekening houden met een aantal factoren zoals de lengte van de tekst, de opmaak en de gebruiksvriendelijkheid voor de lezer. Daarnaast veranderen de algoritmes van Google bijna dagelijks waardoor het belangrijk is om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Wat gisteren werkte, werkt vandaag misschien niet meer. Wij zitten hier als SEO specialisten bovenop en zorgen er voor dat jouw content altijd relevant blijft!

Waar moet een goede SEO tekst aan voldoen?

Wij vinden dat een goede SEO tekst aan een aantal eisen moet voldoen. Het is belangrijk dat jouw website niet alleen maar vol staat met een keyword waar jij hoog op wil scoren. Google kan namelijk steeds beter een goede tekst onderscheiden van een slechte tekst. Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk dat jouw websitebezoeker een prettige ervaring heeft tijdens zijn bezoek aan jouw website. Dit zijn een aantal eisen die wij stellen aan onze teksten:  • Interessant

  • Inspelen op emotie

  • Concreet en met voorbeelden

  • Doelgroep bereiken

  • Foutloos

Verschillende soorten SEO teksten

Blogs


Blogs zijn online publicaties op een website en kunnen over van alles en niets gaan. Ze zijn erg belangrijk in de wereld van SEO. Blogs geven jou namelijk de kans om wekelijks nieuwe content te plaatsen op jouw website waardoor jij vaker met relevante zoekwoorden komt. Dit zal ervoor zorgen dat jouw website hoger scoort in de zoekresultaten van zoekmachines. Omdat blogs over allerlei onderwerpen kunnen gaan kunnen wij enorm veel interessante content creëren voor jouw website en jouw bezoekers!
Categorie Teksten


Categorie teksten zijn teksten die geschreven worden voor categoriepagina’s van een website. Dit zijn pagina’s waar alle producten, diensten of informatie die binnen die categorie te vinden zijn. Zo kan een webshop die kleding verkoopt categoriepagina’s hebben voor verschillende soorten kleding, zoals broeken, jassen en T-shirts. Deze teksten bieden de bezoeker een duidelijk beeld van wat er binnen de categorie te vinden is.
Productbeschrijvingen


Productbeschrijvingen zijn teksten die worden gebruikt om een specifiek product te beschrijven en te presenteren op een website. Deze teksten bevatten informatie over het product, zoals de eigenschappen, kenmerken, functies, voordelen en afmetingen. Door een gedetailleerde beschrijving van het product, kunnen klanten een beter beeld krijgen van wat ze kunnen verwachten en of het aan hun behoeften voldoet. Hierdoor kunnen ze een weloverwogen beslissing nemen of ze het product willen kopen of niet. Het is dus belangrijk om de voordelen van het product te benadrukken en het zo te presenteren dat het past bij de behoeften van jouw doelgroep.Waarom zou ik een SEO specialist inhuren?

Er zijn een aantal redenen waarom het inhuren van een professionele SEO specialist een slimme zet kan zijn voor jouw bedrijf. Hier vertellen we jou de belangrijkste.Kwaliteit en consistentie


Een van de belangrijkste voordelen van het inhuren van een SEO specialist is dat je verzekerd bent van kwaliteit en consistentie. Wij zijn in staat om SEO teksten te schrijven die aansluiten bij jouw merkidentiteit, tone of voice en doelgroep. Bovendien zorgen wij ervoor dat alle teksten op jouw website of social media kanalen consistent zijn, zodat je een professionele uitstraling hebt en betrouwbaar overkomt.Tijdbesparing


Als ondernemer heb je het waarschijnlijk al druk genoeg met het runnen van je bedrijf. Het schrijven van overtuigende teksten kost veel tijd en energie, en het is niet altijd je grootste talent. Door een SEO specialist in te huren kun je deze taak uitbesteden en tijd besparen. Een goede SEO schrijver kan snel en efficiënt teksten schrijven die aansluiten bij jouw wensen en doelen. Hierdoor hou jij meer tijd over voor datgene wat jij het liefste doet, je bedrijf laten groeien.Hogere conversie


Tot slot kan een goede SEO schrijver ervoor zorgen dat je hogere conversies krijgt op je website. Door het gebruik van overtuigende teksten en call-to-actions kan een SEO schrijver mensen aanzetten tot actie, bijvoorbeeld het invullen van een contactformulier of het doen van een aankoop. Dit zal resulteren in meer leads en meer omzet voor jouw bedrijf. Dit komt bovenop het feit dat door de tekst jouw website al hoger staat in de zoekresultaten. Win-win dus!Hoe doen we het?

Een belangrijk onderdeel van SEO schrijven is keyword research (zoekwoord onderzoek). Keywords zijn de zoekwoorden en zoektermen waarop jouw doelgroep zoekt in Google. Wij maken gebruik van speciale software om keyword research te doen. Met deze software kunnen wij het zoekvolume en de concurrentie van keywords analyseren. Hierdoor zijn wij in staat een weloverwogen strategie te vormen als het gaat om de content voor jouw website. Als de strategie is gemaakt gaan wij aan de slag om toffe content te schrijven waardoor jouw website naar het volgende niveau gaat!

Wat krijg je en wat kost het?

Nu snap jij helemaal wat SEO is en wat het kan bijdragen aan jouw website. Toch geven we hier nog een aantal keiharde feiten die elke online ondernemer zou moeten weten. 55% van al het verkeer op Google gaat naar de eerste drie zoekresultaten, daar wil je dus bij zitten! Ook krijgt de eerste pagina twee keer zoveel bezoekers als de tweede en ongeveer tien keer zoveel als nummer tien. Dit zijn enorme verschillen voor jouw bedrijf. Wij bieden jou het volgende aan. Een kans op maandelijkse content in de vorm die jij wil. Wij onderzoeken welke keywords het best werken voor jouw website en zorgen met de juiste content er voor dat jij jouw bedrijf naar het volgende niveau kan brengen. Wij houden onze tarieven scherp en zorgen dat jij de beste kwaliteit krijgt voor een betaalbare prijs. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe wij jou helpen om je online doelen te bereiken!

Onze SEO- Pakketten Inhoud Investering per maand
Pakket 1 small 2x blog, rapportage en keyword analyse. €300
Pakket 2 medium 4x blog, rapportage en keyword analyse. €500
Pakket 3 large 8x blog, rapportage en keyword analyse. €800

*Het is aan te raden om een SEO-strategie doorlopend uit te voeren. Echter zijn onze diensten altijd maandelijks opzegbaar of zelfs eenmalig af te nemen, je zit dus nergens aan vast.