Naar het overzicht
02 nov. 2023
Laatst bijgewerkt op 02 nov. 2023

Verkopen via Bol.com: waar moet je op letten?

Geschreven door: Dion Kunst

Omdat wij van Art of Advertising ook verschillende webshops als klant hebben krijgen wij regelmatig vragen over bol.com. En het is ook geen wonder dat steeds meer retailers in Nederland de aantrekkingskracht van verkopen op bol.com ontdekken. Met 11 miljoen maandelijkse bezoekers in Nederland en België, biedt dit platform een directe toegang tot een enorm publiek. Bovendien hoef je alleen commissie te betalen voor daadwerkelijke verkopen, wat betekent dat je geen kosten maakt voor klikken. Het is een no cure, no pay benadering die snelle omzetgroei mogelijk maakt. In deze blog delen we enkele tips over waar je op moet letten bij het verkopen via bol.com.

Optimaliseer je productvermeldingen

Zorg ervoor dat jouw producten er op bol.com goed uitspringen. Beschrijf je spullen duidelijk, vertel wat ze speciaal maakt. Gebruik de juiste keywords. Voeg mooie foto's toe, zodat mensen goed kunnen zien wat ze kopen. Laat ook andere mensen hun mening delen door recensies achter te laten. En vergeet niet om je prijzen en voorraad up-to-date te houden. Zo weten mensen altijd wat er te koop is en voor welke prijs. Als je deze dingen goed doet, kunnen mensen snel beslissen of ze jouw product willen kopen. En dat betekent meer klanten voor jou.

Prijsbeleid en gratis verzending

Bol.com benadrukt de samenwerking tussen retailers en het platform bij het ondernemen. Dit betekent dat het belangrijk is om dezelfde prijzen te hanteren, zowel op bol.com als op je eigen webshop. Als je productprijzen te hoog of te laag zijn, kunnen je producten mogelijk minder zichtbaar zijn voor potentiële kopers. Nadat je je producten hebt geüpload, kun je overzichten van je prijzen bekijken in het systeem. Het is goed om te weten dat bol.com altijd prijzen hanteert die inclusief verzendkosten zijn. Het is verstandig om de verzendkosten in de productprijs op te nemen, behalve in dit specifieke geval waar bol.com een uitzondering voor maakt. Dit helpt om een consistent aanbod te creëren en transparantie te bieden aan klanten.

Voldoe aan de voorwaarden van Bol.com

Zodra een bestelling binnenkomt, wordt van je verwacht dat je je eigen vastgestelde levertijd nakomt. Bol.com zal je waarschuwen en kan zelfs je account deactiveren als je deze termijn niet naleeft. Het is dus essentieel om ervoor te zorgen dat je je eigen voorwaarden kunt waarmaken. Dit betekent bijvoorbeeld dat je kunt aangeven welke producten op voorraad zijn en welke niet, en daarbij verschillende levertijden kunt koppelen.


Hier volgt een opsomming van de servicevoorwaarden die je moet volgen om succesvol te kunnen verkopen op bol.com:


  1. Reageer binnen 24 uur op vragen van je klanten.

  2. Handel annuleringsverzoeken binnen 24 uur af.

  3. Lever bestellingen binnen de beloofde levertijd.

  4. Verwerk retourzendingen binnen je verkoopaccount binnen 24 uur.

  5. Zorg ervoor dat je op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 bereikbaar bent voor je klanten.

Gebruik advertenties

Adverteren betekent dat je een beetje extra betaalt om meer mensen naar je producten te trekken. Dit kan helpen om je spullen op te laten vallen tussen de rest. Je kunt bijvoorbeeld een advertentie plaatsen zodat meer mensen je product zien als ze op bol.com zoeken. Het kan een goede manier zijn om meer klanten te bereiken.

Bouw positieve recensies op

Recensies zijn meningen van mensen die je product hebben gekocht. Het is belangrijk om goede recensies te hebben, want dat laat zien dat mensen blij zijn met wat ze hebben gekocht. Als je klanten tevreden zijn, zullen ze waarschijnlijk positieve recensies achterlaten. Meer positieve recensies kunnen andere mensen overtuigen om ook bij jou te kopen. Dus zorg ervoor dat je klanten tevreden zijn en vraag ze om een recensie achter te laten als ze blij zijn met hun aankoop.Na het lezen van onze blog kun je met een gerust hart verkopen op bol.com. Heb je toch nog vragen of hulp ergens bij nodig? Wij helpen je graag! Je kunt hier in contact met ons komen.