Naar het overzicht
17 nov. 2023
Laatst bijgewerkt op 17 nov. 2023

Ontdek Google Analytitcs

Geschreven door: Dirk Schaafsma

Google Anlytics 4 geïntroduceerd

Google Analytics 4 (GA4) is de nieuwste versie van het populaire webanalyseplatform van Google. Het is ontworpen om bedrijven meer inzicht te geven in hoe gebruikers met hun website omgaan. Maar wat maakt GA4 anders dan zijn voorgangers? En waarom zou je moeten overstappen?

Wat kun je met Google Analytics 4?

Google Analytics 4 biedt een scala aan nieuwe functies en mogelijkheden die verder gaan dan de traditionele webanalyse. Het is ontworpen om een meer holistisch beeld te geven van hoe gebruikers omgaan met jouw website, app of andere digitale platforms.


Met GA4 kun je bijvoorbeeld cross-platform tracking implementeren. Dit betekent dat je het gedrag van gebruikers kunt volgen terwijl ze tussen verschillende apparaten en platforms bewegen. Dit kan je helpen beter te begrijpen hoe uw klanten met uw merk omgaan, ongeacht het apparaat of platform dat ze gebruiken.


Geavanceerde reportage


Google Analytics 4 biedt ook geavanceerdere rapportagemogelijkheden dan eerdere versies. Het maakt gebruik van machine learning om inzichten te genereren en voorspellingen te doen over toekomstig gebruikersgedrag. Dit kan je helpen bij het identificeren van trends en het nemen van data gestuurde beslissingen.


Daarnaast kun je met GA4 aangepaste rapporten maken die specifiek zijn afgestemd op jouwbedrijfsbehoeften. Je kunt kiezen welke gegevens je wil opnemen, hoe je ze wilt weergeven en wie toegang heeft tot het rapport.


Verbeterde privacycontroles


Met de toenemende aandacht voor privacy en gegevensbescherming biedt Google Analytics 4 verbeterde privacycontroles. Je kunt bijvoorbeeld instellen hoe lang gebruikersgegevens worden bewaard en je kunt ervoor kiezen om bepaalde gegevens niet te verzamelen.


Dit kan je helpen voldoen aan regelgeving zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de California Consumer Privacy Act (CCPA).

Waarom zou je Google Analytics 4 gebruiken?

Google Analytics 4 biedt een scala aan voordelen die het een waardevolle tool maken voor elk bedrijf dat serieus is over data-analyse. Van geavanceerde rapportage en cross-platform tracking tot verbeterde privacycontroles, GA4 kan je helpen een beter inzicht te krijgen in jouw gebruikers en meer datagestuurde beslissingen te nemen.


Daarnaast is GA4 ontworpen om naadloos te integreren met andere Google-producten en om toekomstbestendig te zijn in het licht van veranderende privacyregels en technologieën. Dit maakt het een waardevolle investering voor elk bedrijf dat wil blijven concurreren in het digitale landschap.


Geavanceerde functies


Met zijn geavanceerde functies en mogelijkheden kan Google Analytics 4 je helpen een beter inzicht te krijgen in jouw gebruikers. Of je nu wil weten hoe gebruikers tussen verschillende apparaten en platforms bewegen, of je wilt voorspellingen doen over toekomstig gedrag, GA4 heeft de tools die jij nodig heeft.


En met de mogelijkheid om aangepaste rapporten te maken, kun je ervoor zorgen dat je altijd de gegevens heeft die je nodig hebt, op de manier die je wil.


Verbeterde privacycontroles


Met zijn verbeterde privacycontroles kan Google Analytics 4 je helpen voldoen aan de veranderende privacyregels en verwachtingen van gebruikers. Je kunt instellen hoe lang gebruikersgegevens worden bewaard en je kunt ervoor kiezen om bepaalde gegevens niet te verzamelen.


Dit kan je helpen voldoen aan regelgeving zoals de AVG en de CCPA, en kan je helpen het vertrouwen van uw gebruikers te winnen. Voldoen aan regelgeving vergroot het vertrouwen.


Toekomstbestendig


Met zijn vermogen om te werken zonder cookies en zijn naadloze integratie met andere Google-producten, is Google Analytics 4 een toekomstbestendige oplossing. Het is ontworpen om je te helpen concurreren in het digitale landschap, ongeacht de veranderingen in technologie of regelgeving.


Of je nu een klein bedrijf heeft dat net begint met data-analyse, of een groot bedrijf dat op zoek is naar een meer geavanceerde oplossing, Google Analytics 4 heeft de tools en functies die je nodig hebt


Heb je hulp nodig met het opzetten van Google Analytics 4? Laat het ons weten, wij staan voor je klaar. Je kunt hier in contact met ons komen.