Naar het overzicht
28 sep. 2023
Laatst bijgewerkt op 28 sep. 2023

Haal meer uit Google Mijn Bedrijf

Geschreven door: Dion Kunst

Google Mijn Bedrijf, vaak afgekort als GMB, is een kosteloos hulpmiddel van Google waarmee je de online aanwezigheid van jouw onderneming aanzienlijk kunt verbeteren. Uiteraard is het niet helemaal kosteloos, aangezien Google hiermee toegang krijgt tot bedrijfsgegevens en inzicht in potentiƫle klanten. Desondanks is het een waardevolle toevoeging als je jouw lokale online zichtbaarheid wilt vergroten en meer klanten wilt aantrekken. In dit blogartikel delen we enkele handige tips om GMB optimaal te benutten.

Waarom Google Mijn Bedrijf?

  • Je vergroot je lokale zichtbaarheid in de Google-zoekmachine.

  • Mensen kunnen je bedrijf gemakkelijk vinden op Google Maps.

  • Het wekt vertrouwen op bij potentiĆ«le klanten.

  • Aangezien 90% van de online zoekopdrachten via Google verloopt, is het een essentiĆ«le stap voor succes op internet.

Dit biedt genoeg redenen om Google Mijn Bedrijf te benutten! In dit artikel gaan we ervan uit dat je al een actieve Google Mijn Bedrijf-pagina hebt. Als dat niet het geval is, kun je er hier een Google Mijn Bedrijf aanmaken.

Optimaliseer met Google Posts

De Google Posts-functie biedt jou de mogelijkheid om bedrijfsupdates te delen en zo je aanwezigheid in de Google-zoekmachine te vergroten. Het is niet alleen handig voor algemene berichten, maar ook voor het promoten van evenementen en aanbiedingen. Alle drie verschijnen rechtstreeks in je Google Mijn Bedrijf-profiel, naast de zoekresultaten in Google.


Bij berichten en evenementen kun je knoppen toevoegen die linken naar specifieke bestemmingen, zoals een registratiepagina of een direct belnummer. In het geval van aanbiedingen kun je niet alleen een link delen, maar ook kortingscodes verstrekken.


Houd er rekening mee dat algemene updates (dit geldt niet voor evenementen of aanbiedingen) slechts tijdelijk worden weergegeven. Na 7 dagen verdwijnen ze uit Google.

Reserveringen, afspraken en boekingen

Met Google Mijn Bedrijf kunnen mensen met Ć©Ć©n klik in de Google-zoekmachine een tafel reserveren, een afspraak maken of een boeking doen bij jouw bedrijf. Dit is bijzonder handig voor bijvoorbeeld horecagelegenheden, bowlingbanen, hotels en kappers. Bovendien kunnen veelgebruikte reserveringssystemen worden geĆÆntegreerd, zodat je niet met twee aparte reserveringssystemen hoeft te jongleren.

Integratie met Google AdWords

Als je Google AdWords gebruikt, kun je dit eenvoudig koppelen aan Google Mijn Bedrijf. Hierdoor kan je bedrijfslocatie worden weergegeven in je advertenties via de locatie-extensie. Hiermee krijgen potentiƫle klanten direct inzicht in de locatie van je bedrijf, waardoor ze sneller weten waar ze jouw bedrijf kunnen vinden.

Een heldere bedrijfsnaam

Kiezen Wanneer je bedrijf in de Google-zoekresultaten verschijnt, moeten mensen in een oogopslag begrijpen wat je bedrijf precies doet. Daarom is het essentieel om een duidelijke bedrijfsnaam te kiezen. Als een klant niet kan zien wat je doet, zal hij waarschijnlijk verder kijken. Het is dus van groot belang dat je dit meteen duidelijk maakt!

Vooraf plannen van afwijkende openingstijden

Als je bedrijf op speciale dagen gesloten is, zoals Pasen, de bouwvakvakantie, zondagen of Kerst, is het raadzaam om deze afwijkende openingstijden al aan het begin van het jaar in je Google Mijn Bedrijf-account in te stellen. Hiermee voorkom je dat mensen voor een gesloten deur komen te staan of denken dat je op bijzondere dagen gesloten bent. Het vooraf plannen van afwijkende openingstijden kan ongemakken voor zowel klanten als jouw bedrijf helpen voorkomen.

Eenvoudiger Google Reviews verzamelen

Het verzamelen van Google-reviews is van essentieel belang voor het versterken van de geloofwaardigheid van je bedrijf en het vergroten van de kans op nieuwe klanten. Hier zijn enkele handige tips om dit proces te vereenvoudigen:


  1. Verwen je klanten met wat extra aandacht en verrassingen. Dit maakt ze eerder bereid om een review achter te laten.

  2. Deel positieve reviews op sociale media en toon je waardering aan degenen die je hebben beoordeeld.

  3. Vraag je meest loyale klanten vriendelijk of ze de tijd willen nemen om een review achter te laten.


Met deze eenvoudige stappen kun je makkelijker en effectiever Google-reviews verzamelen voor je bedrijf.

En nu verder met Google Mijn Bedrijf!

Na het lezen van deze blog weet je hoe belangrijk het is om een goede Google Mijn Bedrijf op te starten. Heb je al een GMB? Check dan of je alle bovenstaande punten al hebt toegepast. Zo niet? Doe dat dan snel! Heb je hier hulp bij nodig of heb je andere vragen? Je kunt hier contact met ons opnemen. Wij staan voor je klaar.