Naar het overzicht
18 sep. 2023
Laatst bijgewerkt op 18 sep. 2023

6 tips om je recruitment marketing te verbeteren

Geschreven door: Dirk Schaafsma

Scroll jij al maandenlang rond op LinkedIn op zoek naar een nieuwe werknemer? Ben je klaar om je recruitment marketing naar een hoger niveau te tillen? Welkom bij ons marketingbureau, waar we de geheimen delen om de juiste talenten voor jouw organisatie aan te trekken. In deze blog onthullen we zes onmisbare tips voor een succesvolle recruitment marketingstrategie. Van het verminderen van overbodige functie-eisen tot het vertellen van betoverende verhalen over je bedrijfscultuur, we hebben alles wat je nodig hebt om de beste kandidaten aan te trekken zonder al te veel gedoe. Laten we samen op ontdekkingsreis gaan en jouw recruitmentinspanningen transformeren in een bruisende bron van toptalent!

1. Niet te veel functie-eisen, hou het bij het noodzakelijke

Een veelvoorkomende valkuil bij recruitment marketing is het opstellen van een eisenlijst voor potentiële kandidaten die langer is dan de gemiddelde boodschappenlijst van een gezin van zes. Natuurlijk, je wilt de beste kandidaat voor de job, maar overdrijven met de eisen kan potentiële toppers afschrikken. Houd het bij het noodzakelijke. Vraag jezelf af: welke vaardigheden en ervaring zijn absoluut onmisbaar voor succes in deze rol? Door je lijst te stroomlijnen, vergroot je de kans op een bredere pool van kwalitatieve kandidaten die niet ontmoedigd raken door een waslijst aan eisen.

2. Versimpel de processen

Recruitment kan soms aanvoelen als een doolhof met onnodige obstakels. Maar laten we eerlijk zijn, wie heeft er tijd voor ellenlange sollicitatieformulieren of ingewikkelde assessments? Vereenvoudig je wervingsproces. Maak het voor kandidaten gemakkelijk om te solliciteren. Korte en duidelijke sollicitatieformulieren verminderen de kans dat toptalent afhaakt voordat ze hun interesse hebben kunnen tonen. Een gestroomlijnd proces toont bovendien dat je het waardeert dat kandidaten hun tijd investeren in jouw organisatie.3. Vertel een Verhaal

Mensen houden van verhalen. In plaats van een droge lijst met taken en verantwoordelijkheden, vertel het verhaal van jouw bedrijf en de rol. Wat maakt jouw organisatie uniek? Wat zijn de uitdagingen en successen die de kandidaat kan verwachten? Maak gebruik van storytelling om de aandacht van potentiële kandidaten te trekken en hen te inspireren. Een goed verhaal kan de connectie tussen jouw organisatie en de kandidaat versterken.

4. Investeer in Employer Branding

Je recruitment marketing is slechts zo sterk als je employer branding. Potentiële kandidaten willen weten hoe het is om voor jouw bedrijf te werken. Bouw een aantrekkelijke online aanwezigheid op, deel verhalen van tevreden medewerkers, en laat je bedrijfscultuur stralen. Een sterk employer brand trekt niet alleen talent aan, maar het zorgt er ook voor dat ze blijven en floreren in jouw organisatie.

5. Geef Feedback

Transparantie is cruciaal. Zelfs als een kandidaat niet wordt geselecteerd, is het belangrijk om feedback te geven. Dit helpt niet alleen de kandidaat om te groeien, maar het verbetert ook je reputatie als werkgever. Positieve mond-tot-mondreclame kan meer kwalitatieve kandidaten aantrekken in de toekomst.

6. Meet en Optimaliseer

Last but not least, houd de prestaties van je recruitment marketing in de gaten. Gebruik data en analytics om te begrijpen welke kanalen en strategieën het beste werken. Pas je aanpak aan op basis van deze inzichten om continu te verbeteren en de juiste kandidaten aan te trekken.


Recruitment marketing hoeft geen ingewikkeld proces te zijn. Door deze zes tips toe te passen, kun je je inspanningen verbeteren en hoogwaardige kandidaten aantrekken zonder al te veel gedoe. Onthoud, het draait allemaal om het vinden van de perfecte match voor jouw organisatie.Recruitment marketing door Art of Advertising

Zoals je hebt gezien, is recruitment marketing een krachtig hulpmiddel om de juiste mensen aan boord te krijgen. Maar laten we eens een moment nemen om te praten over Recruitment Marketing door Art of Advertising. Ons marketingbureau heeft zich altijd ingezet om kunst en creativiteit te integreren in de wereld van werving. Wij geloven dat elke kandidaat een verhaal heeft en elk bedrijf een unieke cultuur. Daarom gaan wij verder dan de norm en gebruiken we de kracht van kunst en reclame om die verhalen te vertellen. Onze aanpak gaat over het creëren van onvergetelijke ervaringen voor zowel werkgevers als kandidaten. Dus, als je op zoek bent naar recruitment marketing met een creatieve twist, staan we klaar om je te helpen. Laten we samenwerken en jouw wervingsproces omtoveren tot een boeiend kunstwerk van talent en kansen. Neem hier contact met ons op!