Skip to content

Case: Drait Yachts

AL MEER DAN 35 JAAR EEN BEGRIP IN FRIESLAND

Deze watersport doet al heel wat jaren mee en heeft inmiddels zijn naam gevestigd. Vannuit hun full-service jachthaven in Drachten verhuren zij al meer dan 35 jaren jachten van topkwaliteit. In 2008 besloten zij een tweede jachthaven te openen in het prachtige Noord-Duitse Brandenburg an der Havel. 

De diensten van de Drait Yachting bestaan uit: Verhuur, Jachtbouw, Jachtbemiddeling, investeren, ligplaatsenverhuur en winterstalling.

Bij een mooi familiebedrijf hoort een nette website. Wij kregen de opdracht om de website van de Drait in een nieuw jasje te steken. Dat hebben wij dan ook gedaan en zijn zeer trots op het resultaat. Hieronder meer info over de site of kijk snel op 👉🏻 Draityachts.nl

Art of advertising & de drait yachts

De opdracht vanuit de Drait was: Maak één website waar klanten en potentiële klanten terecht kunnen voor: jachtbouw, houseboat, jachtbemiddeling en investeren. 

In het ontwerp van de website kregen wij de vrije hand. In het begin was het passen en meten en hebben wij diverse overleggen gehad hoe we nou het beste 4 verschillende onderdelen samen konden voegen in één website. Nadat het wireframe was gemaakt zijn we begonnen met bouwen. Omdat De Drait zowel in Nederland als Duitsland opereert en klanten ontvangt uit heel Europa, is het van belang dat de website wordt gebouwd in meerdere talen. 

#1 jACHTBOUW

Het eerste onderdeel van draityachts.nl bevatte jachtbouw. De focus ligt hier op de potentiële klant informeren over de beschikbare boten plus het overtuigen van de klant om over te gaan op een aanvraag. De pagina’s zijn ontworpen met als doel de klant overzicht bieden en informeren. Met een overzicht van de beschikbare jachten en sloepen kan de klant eenvoudig navigeren naar meer informatie. 

 

Nadat de overzichtspagina klaar was werd het tijd om de productpagina’s te ontwikkelen. Hier is gekozen voor een overzichtelijk design met een minimale animaties. Deze animatie van het schip doet lijken alsof een Drait Jacht de pagina op vaart. Deze css animatie is toegevoegd om meteen de aandacht van de bezoeker te trekken en de focus op het bootontwerp te leggen. 

Alle pagina’s op Draityachts.nl zijn voorzien van “slimme contactformulieren” Dit houdt in dat wanneer een bezoeker een aanvraag doet informatie mee wordt gestuurd zonder dat hij of zij deze invult. Denk hierbij aan productnamen, paginatitels en browserinformatie. 

#2 Houseboat

De Drait Yachts is leverancier van Campi Houseboats. Houseboats zijn duurzame, zelfvoorzienende, varende boten welke alle gemakken en luxe van een bungalow hebben. Je ziet ze steeds vaker varen in watersportgebieden en zijn echt een trend. 

De pagina van Houseboats is ingestoken met als doel informeren en overgaan tot een aanvraag. Geïnteresseerden kunnen bouwtekeningen, promofilmpjes en foto’s bekijken van diverse Houseboaten. Naast het ontwerpen van de overzichtspagina zijn de productpagina’s voorzien van videomateriaal. Hiermee krijgt de klant toch een  zeer goede indruk van een relatief nieuw product. 

#3 jachtbemiddeling

Hoe creëer je een plek voor botenkopers en verkopers om tweedehands boten aan te bieden? Dat was de vraag bij het ontwerp van de botenbemiddelingspagina. Er is gekozen voor een WordPress custom Post overzicht met een zelf gedesigned  template met Elementor Pro. Hiermee kon een ontwerp worden gemaakt welke keer op keer gebruikt kan worden bij het toevoegen van een nieuw schip. Daarnaast geeft het een duidelijk overzicht van het aanbod. De productpagina’s van de custom post types zijn met het oog op conversie gebouwd. 

#4 Investeren

Geld moet rollen! Investeren in een schip kan bij de Drait Yachts. Wat dit inhoudt? De Drait Yachts biedt de mogelijkheid om een jacht of Houseboat aan te kopen en deze hierna op te nemen in de verhuurvloot van de Drait. Hiermee kan je niet alleen zelf het jacht gebruiken maar ontvang je daarnaast ook nog eens een prima rendement. 

De investeren pagina is ontworpen met het AIDA- model in het achterhoofd. Het doel van de pagina is dan ook om potentiële klanten over de streep te trekken en het contactformulier in te laten vullen. Transparantie en duidelijkheid staat hier voorop!

toe aan een topsite?

Ben jij ook op zoek naar een site die jouw bedrijf écht op de kaart zet? Neem contact met ons op en bespreek de mogelijkheden. 

Naast een goed design leggen wij ook de focus op sales, conversies en SEO. Met behulp van strakke WordPress websites en scherpe marketing is jouw bedrijf klaar om te markt te veroveren!